Prags traditionelle tjekkiske køkken

Tjekkisk mad er populært, især når det kombineres med de øl, der produceres gennem hele året. Med flere traditionelle restauranter, der har banet vejen for mere internationale madsteder, spekulerer du måske på, om du vil få mulighed for at smage noget autentisk tjekkiske mad på din tur til Prag. Da den tjekkiske befolkning er virkelig glad for sine øl og sit kød, kan du finde nogle autentiske tjekkiske restauranter i centrum af Prag og bestille det rigtige mad.


Supper spiller en stor rolle i det tjekkiske køkken. Folk her elsker at eksperimentere med deres supper, og hvis du går på restaurant, kan du finde et stort udvalg af supper, som du ikke har hørt om tidligere. Supper med kartofler i et mildt lager er typisk at finde i Prags restauranter.

Kneldo zelo vepro er flæskesteg med melboller og kål, og det er endnu en ret, som er populær hos både tjekkiske borgere og turister. Når du går til en tjekkisk restaurant, kan du spørge, om de har Svickova na Smetane, som er en unik cremesauce med oksekød og melboller. Selv om dette er en specialitet i Prag, er det vanskeligt at lave retten, og du bør spørge indtil kokken og hans færdigheder inden for denne ret. Wienerschnitzel er endnu en delikatesse fra Tjekkiet.

Endelig er en af de typiske autentiske tjekkiske desserter, som du vil støde på på en tjekkisk restaurant, at boller med frugt.