12 gode råd til at planlægge den bedste konfirmationsfest

Når man skal fejre konfirmandens skridt ind i de voksnes rækker, kan der v gære rigtig mange forskellige ting som skal planlægges, forberedes og klargøres inden den store dag. Mange af forberedelserne kan man ordne selv, men mange af dem kan også blive uoverskuelige, tidskrævende og ressourcekrævende at skal kaste sig ud i – derfor kan det ofte være en rigtig god idé at anskaffe sig noget professionel hjælp, så man kan løfte den tunge opgave med at stable en god, flot og uforglemmelig konfirmationsfest på benene.

Her får du nogle af de bedste råd til at planlægge den aller bedste konfirmationsfest, så konfirmanden kan få den bedst mulige dag, som er lige som han eller hun ønsker det, og som aldrig vil blive glemt.

 1. Skriv en to do-liste, hvorpå du løbende kan krydse de ting af, som allerede er ordnet, samt holde styr på hvilke ting, der mangler at blive gjort.
 2. Hav styr på datoen for konfirmationen så tidligt som muligt, så du hurtigst muligt kan sende invitationer til gæsterne. På den måde kan gæsterne sætte kryds i kalenderen, så I kan sikre jer at gæsterne kan deltage i festlighederne.
 3. Skriv en gæsteliste og kryds af løbende, hvem der kommer til festen.
 4. Læg et budget og hold dig til det. Vær eventuelt opmærksom på, om der er nogle steder, hvor der kan skæres en smule ned, så der kan bruges flere penge et andet sted.
 5. Hjælp konfirmanden med at lave en ønskeliste, som kan sendes til gæsterne, hvis de spørger om det.
 6. Det kan være en god idé at bestille mad ud af huset i Herning, så du, som værten eller som værtinden, kan slippe for al postyret med at tilberede forret, hovedret og dessert til de mange gæster. På den måde skal du blot fokusere på at give konfirmanden og gæsterne den bedste dag som muligt.
 7. Book lokaler så tidligt som muligt, hvis ikke festen skal afholdes derhjemme. På den måde sikrer I jer, at I har et sted at være, hvor der er plads til alle gæsterne, samt så stedet ikke bliver bestilt af nogle andre på den samme dag.
 8. Hjælp eventuelt de gæster, som kommer langvejs fra, med at arrangere overnatning enten før eller efter festen, så de har mulighed for at deltage til festen, selvom der er lang vej at køre.
 9. Hjælp konfirmanden med at finde og købe sit fine konfirmationstøj, samt et sæt smart tøj til Blå Mandag.
 10. Arrangér eventuelt kørsel for konfirmanden i en lækker bil eller lignende mellem kirken og festen.
 11. Udpeg eventuelt en toastmaster, som kan sørge for at sangene, talerne og andre festlige indslag bliver præsenteret i den rigtige rækkefølge mellem retterne, og som også kan sørge for at både konfirmanden og alle gæsterne får hørt de fine taler, sange og festlige indslag.
 12. Lyt til og respektér konfirmandens ønsker omkring hans eller hendes store dag. Derved sikrer du dig at konfirmanden får den bedst mulige dag, som bliver helt uforglemmelig.