At drikke øl i Prag

Tjekkiet er berømt for den alkohol, de producerer, samt den mængde alkohol, de indtager. Folk i Tjekkiet drikker mere øl pr. indbygger end noget andet sted i verden. Den gennemsnitlige mængde af alkohol, der indtages pr. år i Tjekkiet, er på omkring 160 liter pr. person, mens folk fra Irland, der indtager andenpladsen, drikker tæt på 30 liter pr. person om året.


I overensstemmelse med dette har Prag også nogle af de mest eftertragtede ølmærker. Pilsner Urquell bryggeriet har gjort det populært at servere fadøl på pilsnermaner. På en pub, der specialiserer sig i specialøl, vil du højst sandsynligt finde ale og porter, som ellers ikke plejer at være tilgængelige i Prag. Skilte uden for indgange til restauranter og pubber i Prag annoncerer typisk for deres fadøl. På trods af de mange flere mærker af øl til rådighed i Prag er indbyggerne voldsomt loyale over for deres typiske ølmærke, og de vil til tider ikke gå på pubber, der sælger konkurrerende øl.

Udover Pilsner Urquell sælger pubber og barer i Prag også mærker som Budvar, Gambrinus, Kozel, Krusovice og Staropramen. I et område kaldet Mähren i Prag produceres der rød- og hvidvin. I et land, hvor øl er den foretrukne drik, vil du blive overrasket over at opdage, at Prag producerer nogle af de bedste vine, især langs området, der ligger nær Østrig. Da vejret her er ideelt til fremstilling af hvidvin, vil du finde et par gode flasker vin til meget rimelige priser.