Gode råd til at vælge A-kasse

Det kan være svært at vælge mellem de forskellige A-kasser, så her kommer der nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt kan gøre det. En A-kasse, også kaldet arbejdsløshedskasse, fungerer som en forsikring, når man er lønmodtager, således at man er sikret økonomisk, hvis man skulle gå hen og blive arbejdsløs. Når man er medlem af en arbejdsløshedskasse, vil man nemlig modtage dagpenge, mens man er arbejdsløs. Dagpenge er delvist finansieret af medlemskontingent og delvist af staten. Men udover den økonomiske støtte, så er A-kasser meget mere end det. De fungerer mere som en slags allieret i den jobsøgning, man nu skal i gang med, i tæt samarbejde med jobcenteret. Denne koordinerede indsats, eller ideen bag, sørger for, at man teoretisk set hurtigst muligt kommer i arbejde.

Er du helt på bar bund, så er en nem måde at danne sig overblik over de forskellige A-kasser er vha. online sammenligningsværktøjer, som f.eks. akasser.ekstrabladet.dk/. Så kan man måske spare noget tid og nogle penge, som f.eks. kan bruges på den næste ferie. Men ellers guider vi dig til det rette valg her nedenfor.

Dan overblik over de forskellige A-kasser

Når man skal vælge mellem de forskellige A-kasser, så skal man huske at tage med i overvejelserne, at visse af dem kun tilbyder medlemskab, hvis man arbejder indenfor en bestemt branche. Der findes heldigvis mange, som er tværfaglige, og dermed er det uden betydning, hvad man arbejder med. I nogle tilfælde kan det dog være en fordel at vælge én indenfor ens branche, da de tilbyder en specialiseret service til denne faggruppe, og brander sig selv som værende eksperter indenfor området. Som studerende betaler man ikke kontingent, og man kan argumentere for, at man ikke har brug for dagpenge, når man studerer. Det kan dog godt betale sig at blive medlem, inden man skal ud på arbejdsmarkedet, så man ikke havner i en karensperiode, hvor man ikke kan modtage dagpenge.