Redningsveste til de mindste på sejlturen

Det vigtigste, som du kan have med på en båd, er en redningsvest. Alle, både voksne og børn, bør bære redningsvest, så længe de er ude på havet. Især familiens mindste medlemmer skal have redningsvest på hele tiden, hvis de skulle komme til at falde over bord. 

Hvad er en god redningsvest til børn?

Mange små børn har endnu ikke lært, hvordan man vender sig rundt på egen hånd. Derfor kan de godt risikere at komme til at ligge med hovedet ned mod vandet, frem for på ryggen. I sådan et tilfælde kan barnet ikke selv vende sig rundt. Derfor er det virkelig vigtig at redningsvesten automatisk vender barnet om på ryggen, så ansigtet vender altid vender opad.

Derfor er redningsveste til børn designet sådan, at den tunge ende er bagerst og de øverste hele holder barnet over vandet lige meget, hvordan de vender.

Den rigtige størrelse til de små

En redningsvest til børn er naturligvis anderledes i størrelsen, end de er til voksne. Vesten skal sidde behageligt omkring barnet og være passende til deres mindre størrelse. Hvis ikke vesten sidder ordentlig om kroppen, så kan den lille risikere at falde ud af vesten. Det er vigtig at vesten er skridtgjord, så den bliver siddende hvor den skal. Afslutningsvis skal vesten have lygter og reflekser, så barnet nemt kan ses i vandet også, når det er mørkt. 

Klæd jer på til sejlturen

Kvalitetstid på bølgen blå er kun fornøjelig, hvis der er styr på sikkerheden. Sørg for at I altid kommer afsted med redningsveste til hele familien og rigeligt med varmt tøj. Det kan nemlig godt blive rigtig koldt, når man er ude på vandet. Det er vigtig at redningsvesten altid bruges over tøjet, så sørg for den er stor nok til, at kunne passe over en tyk sweater.