Få gang i strikkeprojekterne på den kommende ferie

Det kan syntes at være meget simpelt, når man skal have valgt garn til sine strikkeprojekter, men dette er ikke nødvendigvis sandheden, da der faktisk er meget at tage hensyn til i henhold hertil. Først og fremmest skal man have fundet ud af, hvorledes man ønsker at strikke, og dette bør have indflydelse på valget af garn. Ønsker man at strikke med længere strikkepinde, hvor det ved en smule optrevling bliver muligt at frembringe en masse fibre i sit look, kan det være en fordel med mohairgarn. Dette er lavet på en sådan måde, at det er letspundet og loddent, hvorved det er muligt at kradse garnet en smule op for at fremhæve fibrene i garnet.

Typer af garn i forskellige farver og dermed med varierende udtryk

I henhold til udryk og udseende på det færdige resultat, bør man også overveje, hvorledes man ønsker at strikke. Ønsker man blot at holde sig til et enkelt mønster, er mohair og bouclé gode løsninger, da deres strukturer medfører, at et mønster eller motiv krævende skarpe kanter ikke vil træde klart frem i det færdige resultat. Ønsker man flere mønstre og detaljerede motiver, kan det være en fordel med strikketyper som bomuld, glat uld eller silke, da man grundet deres strukturere lettere kan se de strikkede mønstre.

Man bør også overveje valget af bomuld i henhold til muligheder for farvevalg, og her gør bomuld en god figur, da det er muligt at få denne type af garn i et væld af forskellige farver. Derved er det ikke nødvendigt at skifte type af garn midt i strikningen, såfremt man ønsker at lave mønstre og motiver bestående af flere forskellige farver.

Vælg type af garn i henhold til behov og opnå optimale resultater

De forskellige typer af garn har også forskellige fordele i henhold til komforten, hvilket også bør overvejes og efterfølgende afstemmes med krav, ønsker og behov. Tager man uld som eksempel, skal det bemærkes, at dette har evner til at regulere på temperaturen, mens det er resistent over for lugt. Herudover håndterer materialet også fugt meget godt, da det kan absorbere fugten, uden det kommer til at føles fugtigt og vådt. Sådanne egenskaber vil være forbundet de mange forskellige typer af garn, hvilket også bør tages i betragtning i valg af garn.