Kend dine flyrettigheder til Prag

Prag er en fantastisk smuk storby og hovedstad i Tjekkiet. Har du endnu ikke besøgt denne perle, er det absolut en af byerne som må stå på din to-do liste i 2018.

Byen er enestående, smuk og gør med sin ældgamle historie og arkitektur et helt specielt indtryk på de mange hundredetusinde turister der besøger byen. Tager du turen dertil, vil du helt sikkert opleve små krogede gader med butikker, boder, kirker og et hav af porte som fører ind til specielle gårdmiljøer.

Dagligt går der mange flyafgange til Prag, som højst sandsynligt også er nemt tilgængeligt for dig. Flyver du fra Danmark lander du i den nordvestlige del af Prag, i den lufthavn som hedder Ruzyne. Der er desværre ingen metro eller togforbindelser herfra, og ind til byens centrum som ligger 17km herfra. Derfor kan turen foregå med taxa, transit bus eller bybus. Taxaturen tager ca. 30 minutter, mens busmuligheden ca. tager det dobbelte.

Få kompensation tildelt ved en forsinkelse eller aflysning

Det er vigtigt at du er opmærksom på dine vilkår og retningslinjer, når du flyver mod Prag. Mange danskere tager dagligt turen ud i den store verden, men er ikke opmærksomme på deres betingelser ved eventuelle flyaflysninger eller forsinkelser, som desværre sker oftere og oftere. Dels fordi der er en stigende trend i forhold til benyttelse af fly som sin foretrukne rejsetransport, eftersom det både er billigere og nemmere.

Årligt går over 100.000 passagerer principielt glip af deres berettigede kompensation, fordi de ikke er opmærksomme på hvordan de kan gøre krav på disse penge ved forsinkelser eller aflysninger.

Er du ikke skarp juridisk indenfor dette område, kan det give god mening at rådgive dig med en professionel på området, da kampen mellem dig og flyselskab kan blive meget vanskelig.

Går turen gnidningsfrit, er det blot at slappe af, nyde byen og dig selv. Vi er bestemt ikke i tvivl om at du vil holde af Prag, eller ”den gyldne by” som man kalder byen.

Yderligere nødvendig information omkring rejsen til Prag kan du finde her på praginfo.dk.

God rejse