Wellness og luksus i Prag

Har du brug for rigtigt at koble af, ja så er der naturligvis også mulighed for det i Prag – eller Den Gyldne stad, som storbyen også er kendt under. Du kan blandt andet komme på 5-stjernet hotel, besøge en øl- og vinspa og besøge byens lækreste restauranter.

5-stjernet hotel

Vi starter med at se på én af mulighederne for luksuriøs overnatning i Prag. På Mandarin Oriental er servicen i top, og du får nærmest royal behandling. Hotellet ligger i Little Quarter kun 300 meter fra Karlsbroen. Hotellet var oprindeligt et gammelt kloster fra det 14. århundrede, og visse steder kan man stadig se tegn på dette. For eksempel på Fitness Centrets vægge. Der er prisbelønnet spa i det tidligere kapel, og her kan man også se levn fra en svunden tid. Udover Mandarin Oriental finder du også 5-stjernede hoteller, såsom Hilton, Alchymist Prague Castle Suites eller The Grand Mark. 5-stjernet overnatningsmuligheder er der rigeligt af i Prag.

Øl- og vinspa

Trænger du til et afslappende spaophold, så skulle du tage at prøve Lázně Pramen. Det er et øl- og vinspa, hvor du kan bade i øl eller vin. Det lyder måske lidt mærkeligt, men øl og vin skulle have en god effekt på hud og hår. Du kan vælge imellem to bade. Et kar af eg eller lærketræ fyldt op med 35-38 grader varmt vand og mørk øl, som har anti-inflammatoriske egenskaber. Det er gæren i øllet, der indeholder mange forskellige vitaminer, som er sunde for huden. Du kan også få et vinbad i en jacuzzi fyldt med vinblade, honning, lavendel og æteriske olier samt lidt rødvin. Dette skulle få huden til at se ung og frisk ud igen. Og så er det også tilladt at tage en øl eller et glas vin ved pejsen.

Gyldne dråber og kulinariske specialiteter

Det er ikke for ingenting, at Prag bliver kaldt Den Gyldne Stad. Tjekkiet er kendt for deres gyldne dråber af øl, som kan nydes på rustikke barer og caféer i den gamle hovedstad. I Prag får man ofte små retter til sin øl. Det kan være en pølse, salat, brød og dip, som nydes ved siden af øllen. Og der er et enormt bredt udvalg af forskellige spændende typer øl i Prag, så det sværeste er at vælge, hvilken man skal prøve. Er du til luksusmad, så besøg Les Moules, som serverer friske danske linemuslinger fra Løgstør.

Vi håber denne mini-guide kunne inspirere til en luksuriøs storbyferie i Prag.