Disse storbyer skal du opleve i efteråret/vinteren

Der er mange muligheder for at opleve efteråret og vinteren fra sine smukke sider, og det er egentlig kun ens egen tid, budget og lyst, der sætter grænser for, hvad den skal bestå af. Er der noget mere charmerende end at pakke det lune efterårstøj og opleve de mange fantastiske storbyer, der findes? Vi kigger nærmere på nogle af de storbyer, der særligt er pragtfulde henover efteråret/vinteren.

London i England

Er du til prestigefyldte museer, shopping i højeste grad og arkitektur, der vil noget? Så er London, byen du skal til. Her er noget for både de historiskinteresserede og den shoppeglade person. London er, med sin travle midtby, én af verdens mest besøgte storbyer, og det er ikke svært at forstå, når byen rummer bekendtligheder som Tower Bridge, Buckingham Palace og Tower of London.

Pak det varme tøj og sus afsted mod det engelske fastland, hvor du kan shoppe løs på Oxford Street og tag et hvil på én af de mange stemningsfyldte pubber. Lider du ikke af højdeskræk, kan du tage en tur rundt i det store hjul, London Eye, eller spadsere rundt i Hyde Park og opleve bladene falde af træerne og nyde en kop kaffe på de små shops i parken.

Paris i Frankrig

Paris er ”magnifique” om efteråret og vinteren, og det er ikke så underligt, at byen er blevet kåret som den mest turistbesøgte storby i verden. Hvad end det er romantik, kunst og kultur eller gastronomi, så kan Paris noget. Byen byder bl.a. på storheder som Triumfbuen, Louvre og den smukke kirke Notre Dame.

Paris har også et væld af små hyggelige fortovscaféer, hvor du kan smage en vaskeægte fransk croissant i selskab med en espresso, eller du kan besøge det berømte Eiffeltårn og tage op til toppen og opleve den formidable udsigt over byen. Et smukkere vintersyn får man ikke, specielt hvis der er sne over byens gader.

Prag i Tjekkiet

Kom billigt til Prag med én af de mange afbudsrejser og oplev den tjekkiske hovedstads mange bemærkelsesværdige seværdigheder. Oplev storbystemningen i den gamle bydel på torvet i Staré Město, eller tag til én af de mange koncerter på den gamle stadion Strahov-stadion, der er verdens næststørste stadion. Tidligere blev den anvendt til idrætsbegivenheder, men bruges nu i forbindelse med internationale optrædener.

Smag på Prag med de lokale tjekkiske øl på byens mange rustikke barer og få serveret skønne snacks i form af pølser, brød, hvidløgsdip og salater. Prag er virkelig en by, der rummer kultur og charme, ikke kun med sine mange seværdigheder, men i lige så høj grad for sine fascinerende historie.