Råd og tips til en god rejse til Prag med forsikring i baghånden

Når man skal på rejse til Prag eller andre steder i Europa såvel som uden for EU, er der en del forskellige ting, der kan være ganske fordelagtige at have godt styr på, således man er dækket, såfremt uheldet skulle være ude. På en ferie kan man komme ud for at blive syg i form af madforgiftning, influenza osv., hvilket kan være ødelæggende for en god ferie. Her vil en rejseforsikring eksempelvis dække for de dage, man har mistet af sine ferie grundet sygdom. I tilfælde af at man skulle blive alvorligt syg eller komme alvorligt til skade, kan det være særdeles rart at have en ledsager med på hjemsendelsesrejsen, hvilket også er noget, forsikringen kan dække. Derfor kan det altså være en fordel at overveje, hvilke typer af tilfælde rejseforsikringen skal dække, og hvorledes det skal foregå, hvis en af rejsens deltagere skulle blive syg på turen.

Hav styr på rejseforsikringen flere uger før afrejsedatoen

Der findes mange mulige scenarier om uheld og problematiske situationer, man kan komme til at stå i, når man drager til det store udland, hvilket kan være alt fra sygdom til mistet bagage og forsinkede fly. Her kan man komme ud for at stå overfor nogle meget omkostningsfulde situationer, hvis ikke man har styr på sin rejseforsikring, og hvad den indebærer, inden man drager afsted på ferie. Det er meget vigtigt, at sådanne ting bragt i orden flere uger inden afrejse, således man ved, hvad den givne forsikring dækker. Derved ved man allerede ved afrejsen, hvorledes man skal agere i tilfælde af, at uheldet en dag på rejsen skulle være ude.

Her kan man også vælge at undersøge, om ens egen forsikring er gældende for rejseforsikringen, hvilket især er gældende for ulykkes- og ansvarsforsikring, som måske ikke gælder i udlandet – få yderligere informationer om rejseforsikring her.

Skal du benytte data på ferien?

Udover forsikringen kan det også være en fordel at overveje andre ting som eksempelvis benyttelse af mobiltelefonen på rejsen, og her kan det være en stor fordel at få valgt det rette mobilabonnement. Nogle teleselskaber udbyder benyttelse af data i udlandet til en vis grænse, hvor det kan være en fordel at afstemme dette med den mængde af data, man på ferien har i sinde at benytte. Har man ikke undersøgt dette korrekt, kan det blive meget omkostningsfuldt, hvis man benytter mobilen i udlandet. Se her for flere gode råd om mobilabonnement og meget andet gavnligt for privatøkonomien.