Tag på voksenferie i en europæisk hovedstad

Kunne I godt trænge til en ferie, hvor det bare er jer voksne, der er taget afsted for at nyde det? Det er hyggeligt at have børnene med på ferie, og I tager garanteret afsted nærmest hvert år, enten til udlandet eller inden for Danmarks grænser, men måske I trænger til bare at være jer selv og nyde det. Det er skønt med en ferie, hvor I godt kan drikke to glas vin, uden I skal tænke på, at der er børn med, som også skal have det hyggeligt.

Europa har mange perler, og I har med garanti kigget lidt på forskellige destinationer, I kunne tage til. Flere af hovedstæderne er nemme at nå til fra enten København eller Billund, og på mindre end to timer kan I for eksempel nå til Prag, Berlin eller Amsterdam. Her er masser af kulturelt liv, og I kan få en masse oplevelser sammen, I forhåbentlig vil huske og sætte pris på i lang tid. Det er noget af det, I kan overveje på en ferie uden børn.

Find ud af, hvad I gerne vil

Der er flere forskellige måder at holde ferie på. Nogle foretrækker en stille ferie, hvor det primært skal handle om afslapning og solbadning, men for andre er det ikke nok. Mange har brug for at komme ud at opleve noget, og det er her, storbyerne kan så meget. En del af de europæiske storbyer ligger desuden ud til kysten, så her kan man overveje at kombinere badeferien med det kulturelle. Det kunne man for eksempel gøre i Barcelona eller i Athen, der også ligger tæt ud til kysterne.

Hvis I er til aktiv ferie, kan I også gå efter steder, der har skønne vandre- eller cykelruter, så I kan få set lokalområderne fra et andet perspektiv, end hvis man tager offentlig transport rundt.