Offentlige transportmuligheder i Prag

Den integrerede metro, sporvogne, busser og tog udgør en integrerende del af Prags velforbundne transportsystem, og disse transportformer kan tage dig alle steder hen i byen. Hvis du gerne vil tilbringe noget tid i byen og nyde dets overdådige natteliv, bør du på forhånd forhøre dig, om hvornår sporvogne og busser kører om natten, da disse transportformer er lidt sjældne om natten.


Tre metrolinjer vil forbinde dig til alle turiststederne i byen Prag. Hvis du påtænker at rejse i Prag med tog, så tjek med et kort først. En placering, der kun er et stop væk fra den nuværende metrostation vil for det meste være en distance, du kan nemt dække ved at gå.

At booke et hotel i nærheden af den grønne linje i centrum af Prag vil linke dig til den gamle historiske bydel og en beliggenhed i nærheden af slottet. Rute 91 sporvognen kører langs Prags historiske rute og er i brug mellem april og oktober, udelukkende i weekenden. 24 timers transportkort udstedes i lufthavnen, og du kan få en i en af de gule billetautomater, som er placeret i metrohaller eller i nærheden af nogle af de sporvognsstoppestederne.

Det er bedst at sikre sig, at du har købt en billet, der er gyldig,, før du stiger på en sporvogn eller et tog. Det er ikke ualmindeligt, at man bliver tjekket, så husk på, at hvis dit pas kun er gyldigt i 90 minutter, så skal du bruge det inden for denne frist.