Souvenirshopping i Prag

Langs Royal Route i Prag finder man nogle af de mest gammeldags, indbydende og dog dyreste butikker i Prag. Og som kontrast til dette er der et par af de markeder, som vil lade dig nyde en billig shoppingoplevelse.

Hvis du er på udkig efter en mere eksklusiv shoppingoplevelse, har den gamle rådhusplads og Mala Strana kunst- og souvenirbutikker sammen med de små butikker. Et udvalg af butikker, restauranter og bistroer er beliggende i Cerna Ruze Shopping Center, som også har internationale forretninger.


Bohemian Garnet Turnov’s butikker i Prag har en modelserie på 3.500 smykker i granat. Du kan købe håndlavede smykker fra specialbutikker som Blue Rabbit, hvor du ikke finder to smykker, der ligner hinanden. Nogle af den gamle bydels butikker har en samling af bohemisk krystal, mundblæste Moser glas og porcelæn. Moser har nogle af de mest berømte vare med hensyn til indgraverede og dekorative genstande.

En af de mest interessante souvenirs fra Prag er marionetter. Disse dukker har været en integreret del af Prags kultur, og du kan bruge dem som gave til både børn og voksne. Prag har en lang række butikker, der sælger antikke ure, malerier, smykker og glasartikler.

Holesovice’s udendørs marked er et paradis for shoppere, der ved, hvordan man handler. Knive, sværd, tasker, parfumer, smykker, tøj og sko er nogle af de artikler, som du finder til rimelige priser i Prag.

Smedejerns kunsthåndværk er lavet af smede i den gamle bydel, i offentlighedens øjne. Smede skaber smykker på anmodning fra kunder, og prisen for hvert stykke varierer afhængigt af stil, forviklinger og de færdigheder, det kræver at lave.